Dječji vrtić More sudjeluje u provedbi međunarodnog Erasmus+ projekta naziva Poučavanje STEAM-a putem urbanog vrtlarenja u vrtiću.

Koordinatorica projekta za DV More je odgojiteljica Dora Pribanić, a u projektu, uz Hrvatsku, sudjeluju odgojitelji i odgojiteljice iz Grčke, Italije, Cipra i Turske.

Cilj projekta je podučavanje STEAM-a korištenjem praktičnih aktivnosti na urbanim vrtovima i integracijom permakulturnih vrijednosti. Sudionici na projektu su odgajatelji koji su izrazili želju za sudjelovanjem te djeca, a dobit će priliku upoznati se s prostorom vrta kao bogatim okruženjem za podučavanje i učenje kroz nastavni plan i program, posebno na STEAM polju. Razmišljanja o ekološkoj i socijalnoj pravednosti uokvirit će sve aspekte projekta, s posebnim naglaskom na mjesto, grad iz kojeg dolaze (osobni, kulturni i geografski položaj i identitet) u obrazovanju u vrtu. Opsežan angažman u vrtlarskim praksama, aktivnosti pripreme hrane i kritički dijalog bit će pedagoški načini istraživanja tijekom cijelog projekta.

Ideja je podržati, proširiti postojeće inicijative ili potaknuti nove akcije vezane uz 17 ciljeva održivog razvoja u obrazovanju, a posebno u predškolskoj ustanovi.

Projektni konzorcij predan je ideji cjeloživotnog učenja, usavršavanja osoblja, proširenja njihovog iskustva, pružanja mogućnosti mlađem osoblju da steknu dragocjeno iskustvo za daljnji napredak i omogućavanja starijim članovima osoblja da se ponovno osposobe.

Projektom će se izraditi priručnik najboljih praksi o učenju u vrtu i razvoju obrazovnog materijala, UrbSTEAM online alat s resursima za edukatore i interaktivna platforma UrbSTEAM.

Projektu u trajanju od dvije godine dodijeljena su sredstva u vrijednosti od 23.349 eura.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+