Ispunjavanjem ankete u okviru objavljene E-konzultacije sudjelujete u razvoju web stranice namijenjene sudjelovanju građana u razvoju grada.

Grad Rijeka otvorio je E-konzultaciju s građanima o pilot-verziji web stranice, tj. o URBAN INNO online platformi, koja se razvija s ciljem jednostavnijeg uključivanja građana u komunikaciju s gradskom upravom.

Ova konzultacija ostaje otvorena do 20. ožujka, a nakon tog datuma  ova će se online platforma nastaviti razvijati prema pristiglim prijedlozima tj. primjenom ideja i rješenja vezanih uz poboljšanje njene funkcionalnosti i izgleda.

Online platforma, radnog naziva URBAN INNO (prema EU projektu unutar kojeg nastaje)  omogućuje sudjelovanje građana u su-kreiranju aktivnosti koje su neposredno vezane uz život i rad u gradu Rijeci. Platforma u cilju ima omogućiti i olakšati pristup i komunikaciju građana s gradskom upravom, u prvom redu o pitanjima koja se tiču planiranja, održavanja i korištenja prostora i komunalne infrastrukture u vlasništvu Grada Rijeke.

U ovoj prvoj fazi razvoja, URBAN INNO platforma uključila je tri modela sudjelovanja građana: Male komunalne akcije, Riječki program lokalnog partnerstva i Otvorene prijedloge. Prva dva programa već se dugi niz godina provode u suradnji s građanima, dok treći predstavlja otvoreni komunikacijski kanal kojem je cilj kontinuirano prikupljanje prijedloga i ideja građana vezanih za gradske prostore i infrastrukturu.

Kako se radi o pilot-verziji odnosno probnoj fazi, neke funkcionalnosti stranice su u ovom trenutku ograničene ili isključene.

Također, važno je napomenuti da se testna verzija platforme koju možete isprobati i ocijeniti trenutno ne može koristiti na mobilnim uređajima. To će svojstvo biti moguće u trenutku kada bude u potpunosti razvijena i puštena u rad.

Kako biste dali svoj doprinos daljnjem razvoju ove platforme, odaberite link http://urban-inno.rijeka.hr/index.php na kojem je smještena stranica i registrirajte se sa svojim podacima. Registracija će vam omogućiti korištenje nekih integriranih funkcija platforme, koje u slučaju neregistracije ne biste mogli koristiti.

Nakon testiranja funkcija ove online platforme, možete ispuniti anketu koja je dostupna u dnu na stranice E-konzultacije. Odgovarajući opisno na ponuđena pitanja iznesite svoje korisničko iskustvo koje će služiti kao smjernica daljnjem razvoju platforme.