Nakon uspješne prošlogodišnje organizacije Grad Rijeka i ove godine organizira Riječki zeleni tjedan, kao partner u sklopu manifestacije EU GREEN WEEK koju provodi Europska komisija u periodu od 13. do 17. svibnja.

Atraktivan program Riječkog zelenog tjedna nudi raznolik sadržaj za sve dobne skupine.

EU Green Week inicijativa je Europske komisije tijekom koje se istražuju načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad.

Ovogodišnja tema je „Enviromental Implementation“ odnosno okolišne politike i zakoni, a moto je „Preuzmi inicijativu!“.  Što su okolišne politike uspjele postići, koji su njihovi pozitivni učinci, pronađena pozitivna rješenja i prakse, te ostali primjeri i akcije kojima se pridonijelo podizanju svijesti i promjenama na polju zaštite okoliša.

EU Green week 2019. svečano će se otvoriti 13. svibnja u Varšavi (Poljska), dok će se konferencija održati od 15. do 17. svibnja 2019 u Bruxellesu.

U Hrvatskoj su se u obilježavanju Eu Green Weeka pridružili Zagreb, Rijeka, Poreč, Medulin  i Slavonski Brod.

Više o inicijativi EU Green Week, putem kojeg se može pogledati i prijava Grada Rijeke.

Pogledajte kako je izgledao prvi Riječki zeleni tjedan.


Četvrtak, 11. srpanj 2024.

Završen Nagradni fotografski natječaj na temu „Voda – preduvjet opstanka“

Grad Rijeka, Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, u suradnji s Fotoklubom Color Rijeka, u sklopu projekta EU Green Week 2024  raspisao je Nagradni fotografski natječaj na temu  „Voda – preduvjet opstanka“ koji je bio otvoren do 30. lipnja 2024., a na njega se odazvalo 75 autorica i autora iz Hrvatske i inozemstva.

Više informacija