U četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u 10 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen program Europskog tjedna mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti najavit će:

  • Eda Rumora, ravnateljica Direkcije za razvoj, urbanizam i ekologiju Grada Rijeke,
  • Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Grad Rijeka obilježava Europski tjedan mobilnosti u periodu od 16. do 22. rujna 2019. godine, čime već šesnaestu godinu promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova, te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Svake se godine Europski tjedan mobilnosti usredotočuje na neki od aktualnih problema povezanih s održivom mobilnošću, a središnja tema ovogodišnjeg tjedna je „Sigurno hodanje i bicikliranje“, uz moto „Krećite se s nama!“. Cilj je promovirati sigurno pješačenje i bicikliranje kao aktivne oblike kretanja, njihove prednosti i utjecaj na zdravlje, okoliš i ekonomsku isplativost, te potaknuti građane na korištenje aktivnih modela transporta (hodanje, bicikliranje) ili njihovo kombiniranje sa javnim prijevozom.

Tijekom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti održat će se i kampanja „Rijeka u kretanju“ čija je poruka da svatko može, bez obzira na dob ili fizičku spremu, s minimalnim naporom učiniti nešto za svoje zdravlje.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content