Neformalna inicijativna mnogobrojnih udruga sa šireg riječkog područja i ove godine nastavlja započetu suradnju i organizaciju kampanje „Gledaj (u)druge“ i poziva sve koji žele provesti ugodno popodne u prijateljskoj atmosferi, učeći i družeći se kroz razne aktivnosti koje pripremaju udruge. Festival Gledaj (u)druge na Kontu održat će se 25. svibnja od 16 do 21 sati. .

U programu će se naći za svakoga ponešto, od radionica i prezentacija programa, preko glazbenih i sportskih nastupa, do predavanja, savjetovanja, simulacija i fine klope.

Kampanju je 2016. pokrenulo je petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu koje su prepoznale potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti te povećanjem vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice.

Rezultat ove suradnje i udruživanja resursa bio je cijeli tjedan događanja i aktivnosti u koje se uključilo 109 udruga iz cijele Hrvatske. One su u 2015. godini provele 829 projekata u svojoj zajednici u koje je uključeno 146.749 korisnika i 4.997 volontera

Ove godine nastavlja se s aktivnostima čiji je cilj javnosti jasno prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, kampanjom se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti.

Udruige žele pokazati da su ovdje s razlogom i to će učiniti kroz različite aktivnosti:

  • Akcija fotografiranja na Korzu koja će se održati od 22. do 24. svibnja u terminima od 10 do 13 i od 15 do 18 sati. Svi zainteresirani građani i građanke moći će pokazati svoju podršku udrugama tako što će se fotografirati sa zanimljivim „Gledaj (u)druge“ rekvizitima, a fotografije ćemo objavljivati na društvenim mrežama
  • Festival Gledaj (u)druge na Kontu održat će se svibnja od 16 do 21 sat te su pozvani svi koji žele provesti ugodno popodne u prijateljskoj atmosferi, učeći i družeći se kroz razne aktivnosti koje pripremaju udruge. U programu će se naći za svakoga ponešto, od radionica i prezentacija programa, preko glazbenih i sportskih nastupa, do predavanja, savjetovanja, simulacija i fine klope.

U inicijativu je za sada uključeno preko 30 udruga, te na taj način će pokazati svoje pobjede, prezentirati svoj program i približiti svoj rad građanima i građankama.

Sve dodatne informacije i još poneko iznenađenje na mrežnim stranicama Gledaj udruge te na Facebooku.