U četvrtak, 5. listopada 2017. godine, u 10 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljen Festival mentalnog zdravlja Mentalfest 2017., u organizaciji Doma za odrasle osobe Turnić.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Martina Baiocco, Dom za odrasle osobe Turnić
  • Luca Malatesti, Filozofski fakultet u Rijeci
  • Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke
  • Ika Rončević – Gržeta, KBC Rijeka, Klinika za psihijatriju

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) od 1992. godine, 10. listopada svake godine. Opći cilj ovog obilježavanja je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja u cijelom svijetu te mobiliziranje resursa za podršku mentalnom zdravlju. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja je „Mentalno zdravlje na radnom mjestu“.

Dana 10. listopada obilježava se i Dan Doma za odrasle osobe Turnić. Prošle godine je tim povodom uspješno organiziran prvi Festival mentalnog zdravlja – Mentalfest, a ovogodišnji će se održati u tjednu od 09. do 14. listopada 2017.g. na raznim lokacijama u Rijeci.

Partneri Mentalfesta su: KBC Rijeka, Klinika za psihijatriju, Medicinska škola u Rijeci, Psihijatrijska bolnica Lopača, Filozofski fakultet u Rijeci, Udruga za pomoć ovisnicima “Vida”, Grad Rijeka. Pokrovitelji Mentalfesta su: predsjednica Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Fakultet zdravstvenih studija, Medicinski fakultet u Rijeci, Metronet, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo zdravlja, Primorsko-goranska županija, Book Caffe Dnevni boravak, Ri-teatar, Kazalište Kalvarija, Sveučilište u Rijeci.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content