Povodom Dana sv. Vida, izlog Grada Rijeke ukrašen je kreativnim radovima Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Društva multiple skleroze PGŽ, Centra za autizam Rijeka i Kreativnih radionica 50+, a sve s ciljem promocije njihovog dugogodišnjeg rada.

Izložba će biti postavljena od 12. do 21. lipnja. Izloženi su radovi na temu grada Rijeke te  drugi kreativni radovi uključenih sudionika. Ukrašavanje izloga provodi se već petu godinu za redom u sklopu programa „Galerija jednakih mogućnosti“ projekta „Rijeka – Zdravi grad.

Aktivnosti, koje inače uključuju i druženje članova radionica spomenutih udruga te zajednički rad na pripremi izloga, ove godine su morale biti provedene uz ograničenja zbog uvedenih mjera zaštite od zaraze COVID-19, no uključeni sudionici iznašli su način da se tradicionalno obilježavanje ne propusti.

Galerija jednakih mogućnosti u izlozima Grada Rijeke

“Galerija jednakih mogućnosti” u izlozima Grada Rijeke

Kroz program „Galerija jednakih mogućnosti“ Tematska grupa za „Otvorenost prema potrebama osoba s invaliditetom“ projekta „Rijeka –Zdravi grad“ u 2020. godini planira organizirati redovita druženja i zajednički rad članova udruga koje okupljaju djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, u obimu koji to epidemiološke mjere budu dopuštale.

Grad Rijeka kroz projekt „Rijeka – Zdravi grad“ već dugi niz godina surađuje s mnogim udrugama i ustanovama koje okupljaju djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a rezultat suradnje su brojne manifestacije, obilježavanje važnih datuma, kao i već tradicionalni Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – i-Fest, koji će, ukoliko to epidemiološka situacija bude dopuštala, ove godine biti održan osamnaestu godinu za redom.