Povodom Svjetskog dana kazališta, u HNK Ivana pl. Zajca, u petak, 29. ožujka s početkom u 19.30 sati bit će održan Edukacijski koncert „Glazbeno putovanje s najpoznatijim filmskim hitovima“  namijenjen prvenstveno osobama starije životne dobi i umirovljenicima.

Edukacijski koncert „Glazbeno putovanje s najpoznatijim filmskim hitovima“   Opere HNK Ivana pl. Zajca dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Edukacijski koncert održat će se u HNK Ivana pl. Zajca u petak, 29. ožujka 2019. godine s početkom u 19.30 sati.

Koncert će prisutne povesti na putovanje kroz glazbu iz velikih filmskih hitova. Cijena ulaznice za osobe starije od 60 godina te sve umirovljenike je 30,00 kn. dok svi ostali zainteresirani ljubitelji glazbe, ulaznice mogu kupiti na blagajni Kazališta po punoj cijeni.

Uz koncert istog dana organizirano je i besplatno vođeno razgledavanje HNK Ivana pl. Zajca za korisnike Klubova za umirovljenike i starije osobe Matice umirovljenika grada Rijeke i Doma za starije osobe Kantrida. Aktivnosti su usmjerene na poticanje uključivanja osoba starije životne dobi u kulturni život grada, s ciljem poboljšanja zdravlja i blagostanja te promicanja kulturnih sadržaja u gradu Rijeci.

Organizatori događanja su Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Grad Rijeka i Nastavni zavod za javno zdravstvo. Aktivnosti se provode u sklopu rada Tematske grupe za „Zdravo starenje“ projekta „Rijeka – Zdravi grad“.