Grad Rijeka predao je Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“, Domu za psihički bolesne odrasle osobe Turnić i Domu za starije i nemoćne osobe Kantrida, donacije u zaštitnom i dezinfekcijskom materijalu.

Grad Rijeka odazvao se upitu Domova za pomoć u nabavci zaštitnih sredstava nužnih za zaštitu djelatnika i štićenika domova u sprječavanju zaraze koronavirusom.

Domovima je tako danas ukupno donirano 400 perivih zaštitnih maski, 40 litara medicinskog alkohola, 45 litara sredstva za dezinfekciju površina i 14.000 pari jednokratnih zaštitnih rukavica. Ukupna vrijednost donacija je 20.000 kuna.

Grad Rijeka kontinuirano surađuje s navedenim ustanovama, sufinancira dio njihovih programa kao što su Dnevni boravak za psihički bolesne osobe i Anti stigma program u Domu Turnić te Klubovi za starije osobe i program pomoći i njege u kući pri Domu Kantrida.

Također, Grad Rijeka osigurava dio stanova za potrebe organiziranog stanovanja kao procesa deinstitucionalizacije korisnika pri Domu Turnić i Domu „Ivana Brlić Mažuranić“.