Predstavnici Grada Rijeke sudjelovali su na 22. Sajmu zdravlja koji se održavao u Vinkovcima od 20. do 22. travnja 2018. g. Središnja tema Sajma bila je zdravlje, komunikacije, mediji i intersektorska suradnja.

U sklopu Sajma održan je i Forum Zdravih gradova te niz predavanja, okruglih stolova i radionica, a u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ predstavljena je kampanja „Rijeka  u kretanju“.

Organizatori Sajma su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija te Hrvatska mreža zdravih gradova, a sudjelovali su predstavnici mnogih hrvatskih gradova, županija, udruga i ustanova. Sudionici su predstavili svoja iskustva vezana uz središnju temu te uz podršku komunikacijskih i medijskih stručnjaka radili na osnaživanju vlastitih kapaciteta za prenošenje poruka zdravlja. Sajam je povezao sve ključne dionike na svim razinama iz područja: komunikacija, medija, zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, nevladinog sektora, uprave i tehničkih struka oko ključne teme „Medijska strategija za bolje zdravlje“.

Pročelnica Mušković predstavila je kampanju “Rijeka u kretanju”

Grad Rijeku i projekt „Rijeka – Zdravi grad“ predstavljali su pročelnica Odjela za  zdravstvo i socijalnu skrb te koordinatorica projekta Karla Mušković te voditelj projekta Jadran Mandekić. Pročelnica Mušković je predstavila promotivnu i medijsku kampanju “Rijeka u kretanju” koju Grad Rijeka provodi od 2011. godine s ciljem promocije tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu i zdravih način života općenito. Kampanja obuhvaća brojne aktivnosti, kao što su edukativni štandovi na riječkom Korzu, novinski oglasi i članci, TV i radio emisije, sportske i rekreacijske aktivnosti itd. U sklopu kampanje svake godine se organizira nekoliko manifestacija, između ostalog “Art Molo longo” kojim se pruža prilika umjetnicima da prezentiraju svoja djela duž dva kilometra najpopularnijeg riječkog šetališta, a građani imaju priliku prošetati i uživati u izložbi. Druga iznimno popraćena aktivnost je kampanja “Na posao u tenisicama” koja potiče građane da uključe tjelesnu aktivnost u svoju svakodnevnu rutinu te na posao dođu pješice ili biciklom – u tenisicama.

Osim Foruma Zdravih gradova održan je i sajamski dio gdje su predstavljeni proizvodi mnogih proizvođača usmjereni na očuvanje i poboljšanje zdravlja, organizirana su predavanja  vrhunskih  stručnjaka, radionice  koje  posjetiteljima  nude  mogućnost  da  saznaju  i  istraže  načine  kako  poboljšati zdravlje, kao i brojne sportske i druge aktivnosti.