Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović osudio je homofobni napad, u kojem je, prema medijskim objava, proteklog vikenda u Rijeci zbog svoje seksualne orijentacije napadnut 23-godišnji mladić.

„Najoštrije osuđujem svako nasilje, a posebno je gnjusno kada je ono motivirano nečijom seksualnom orijentacijom, nečijom vjerom, spolom ili rasom. U ovom slučaju, kako navode mediji, radi se o homofobnom napadu kojeg, ponavljam, najoštrije osuđujem i nadam se da će se napadnuti mladić što prije oporaviti od zadobivenih ozljeda.

Dalje, iako se nemili incident dogodio u Rijeci, uvjeren sam da velika većina Riječanki i Riječana također osuđuje ovakav čin i da je ovo djelo šačice divljaka koji nipošto ne predstavljaju naš grad i čiji se stavovi i postupci ni na koji način ne uklapaju u slobodarski i tolerantni duh naše Rijeke. Rijeka jest, i bit će i dalje, moderan i otvoren grad u kojem napadi poput ovog nisu i neće biti pravilo već samo ružna iznimka iza koje stoje tek pojedinci.

Očekujem da policija što prije završi svoju istragu te da, po utvrđivanju svih detalja nemilog događa, počinitelji budu primjereno kažnjeni“, ističe gradonačelnik Filipović.