Uoči Dječje karnevalske povorke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima primio je predstavnike maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci. Povorka će krenuti s Gata Karoline Riječke u 13 sati.

Predstavnici dječjih maškaranih grupa u pratnji svojih odgajatelja ili nastavnika svoje maštovite maske predstavili su gradonačelniku, direktoru Turističke zajednice Grada Rijeke Petru Škarpi, Meštru Toniju i Kraljici karnevala Ivi Ciceran. Male maškarice pozdravili su i princeza Riječkog karnevala Paola Juranić s pratiljama Elenom Kolići i Ninom Draženović te princ Mateo Radaljac s pratiteljima Ivanom Šiljcem i Morenom Zejnićem.

Tom prilikom donijeli su poklone, simbole svojih maski, a u znak sjećanja na sudjelovanje na ovogodišnjoj Dječjoj karnevalskoj povorci od gradonačelnika su dobili mali dar.

Bila je to najbolja najava dječje povorke, u kojoj će ove godine sudjelovat će više od 4.600 djece u 67 karnevalskih grupa vrtićke i osnovnoškolske dobi. Svi koji ne mogu doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTube kanalu.