Uoči Dječje karnevalske povorke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima primio je predstavnike maškaranih grupa koje sudjeluju u povorci. Povorka će krenuti s Gata Karoline Riječke u 13 sati.

Predstavnici dječjih maškaranih grupa u pratnji svojih odgajatelja ili nastavnika svoje maštovite maske predstavili su gradonačelniku, direktoru Turističke zajednice Grada Rijeke Petru Škarpi, Meštru Toniju i Kraljici karnevala Ivi Ciceran. Male maškarice pozdravili su i princeza Riječkog karnevala Paola Juranić s pratiljama Elenom Kolići i Ninom Draženović te princ Mateo Radaljac s pratiteljima Ivanom Šiljcem i Morenom Zejnićem.

Tom prilikom donijeli su poklone, simbole svojih maski, a u znak sjećanja na sudjelovanje na ovogodišnjoj Dječjoj karnevalskoj povorci od gradonačelnika su dobili mali dar.

Bila je to najbolja najava dječje povorke, u kojoj će ove godine sudjelovat će više od 4.600 djece u 67 karnevalskih grupa vrtićke i osnovnoškolske dobi. Svi koji ne mogu doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTube kanalu.

Skip to content