Iako su dječji vrtići zatvoreni, izvanrednim okolnostima ne prestaje dječja potreba za igrom i učenjem. Stoga su stručni suradnici gradskih dječjih vrtića putem Facebooka i web-stranica svojim korisnicima, ali dijelom i svim zainteresiranima ponudili niz korisnih ideja za igru i aktivnosti kod kuće.

Stoga su stručni suradnici Dječjeg vrtića Rijeka pokrenuli inicijativu za osnivanjem Facebook grupe „Vrtić kod kuće“. Facebook grupa je zatvorenog tipa i sudjelovanje je moguće samo za roditelje djece upisane u Dječji vrtić Rijeka i za odgojitelje i stručne suradnike Dječjeg vrtića Rijeka. Facebook grupa „Vrtić kod kuće“ pokrenuta je s ciljem međusobne razmjene ideja za poticajne aktivnosti s djecom, njihovu igru i učenje, stručnih tekstova, savjeta i svega što može doprinijeti da trenutno izvanredno stanje prođe što lakše.

Na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića More nalazi se Banka ideja, koja sadrži neke korisne ideje za igru i aktivnosti koje ne podrazumijevaju dodatni angažman djece za računalom, nego samo sugeriraju kako kvalitetnije provoditi vrijeme kod kuće.
„Na našim stranicama od otvaranja vrtića nudimo Banku ideja koja je zamišljena kao prava banka. U banku posežemo kada to želimo, ali bilo bi dobro ponekad nešto i uložiti, kako bi se idejni kapital povećavao na dobrobit svih korisnika“, pozivaju na suradnju iz Dječjeg vrtića More.

Dječji vrtić Sušak pripremio je ideje za igre i aktivnosti kako i čime se igrati dok djeca borave kući sa svojom obitelji.
„Igrajte se opušteno, veselo i kreativno, kako biste ovo vrijeme pamtili kao vrijeme zajedništva i ljubavi!“, poručuju iz Dječjeg vrtića Sušak.