Od ponedjeljka, 18. svibnja Gradski i Županijski bibliobus ponovno kreću u obilazak stajališta prema redovnom rasporedu.

Korisnici se mole da se svoje sigurnosti i sigurnosti djelatnika prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

Upute Gradske knjižnice Rijeka za korisnike:

  • Ako već znate što biste željeli čitati, provjerite dostupnost knjige u našem katalogu na stranici gkr.hr i najavite nam svoju želju unaprijed – e-mailom ili telefonskim pozivom kako bismo vam knjige unaprijed pripremili.
  • Molimo vas da se u cilju zaštite vašeg i našeg zdravlja pri dolasku u bibliobus pridržavate uputa HZJZ-a te da ne ulazite u vozilo.
  • Pri dolasku na stajalište molimo vas da formirate red uz održavanje razmaka od najmanje dva metra.
  • Molimo da knjige koje vraćate odlažete u kutiju postavljenu na stoliću uz vrata bibliobusa.
  • Za vraćanje građu nije potrebno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će prema preporukama biti smještena u karantenu na 72 sata te nakon toga spremna za daljnju posudbu. Zbog toga molimo korisnike za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

Za vremenski period u kojem bibliobus nije obilazio stajališta zakasnina nije obračunavana.

S obzirom na epidemiološku situaciju i u cilju zaštite zdravlja korisnika i osoblja, Gradski bibliobus do daljnjega neće obilaziti stajalište kod Doma za starije i nemoćne.

Mole se roditelji da brinu o povratu knjiga koje su djeca posudila na stajalištima bibliobusa pred školama i vrtićima, a koje su ostale kući. Knjige se mogu vratiti bibliobusima prema njihovim redovnim rasporedima stajališta. Ako postoji neka prepreka za to, korisnici se mole da o tome obavijeste djelatnike bibliobusa e-mailom ili telefonom.

Kontakti: