Dvije riječke kazališne kuće pripremile su programe kako bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama i kulturnim programima Kazališta, čak i sada, kada je zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom obustavljen rad mnogih ustanova.

GKL Rijeka: “U lutkarsko s kauča”

Kako bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama, svaki petak u 12 sati riječki će lutkari na svojoj službenoj internetskoj stranici i na svom službenom Facebook profilu postaviti link putem kojeg će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta. Program pod imenom “U lutkarsko s kauča” provodit će se sigurno do 14. travnja, do kada su privremeno i obustavljena javna okupljanja, a nastavak programa ovisit će o daljnjem razvoju situacije vezane uz koronavirus.

Točnije, od ovog petka, 20. ožujka pa svaki petak nadalje u 12 sati na web stranici (www.gkl-rijeka.hr) te Facebook profilu Kazališta bit će postavljen link putem kojeg će zainteresirana publika besplatno moći pogledati neke od hit-predstava.

“Djeco i roditelji, sutra budite uz nas iz dva razloga. Prvo, program otvara nagrađivana predstava Wanda Lavanda, autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc. Drugo, sutra, 20. ožujka je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, a u subotu, 21. ožujka Svjetski dan lutkarstva i naše zajedničko druženje nama bi bilo zaista veliko veselje”, poručili su lutkari.

Predstava Wanda Lavanda će biti dostupna za pogledati do idućeg petka, 27. ožujka kada će je u podne zamijeniti druga. Koji je drugi naslov programa „U lutkarsko s kauča“, publika će doznati idući četvrtak, kao i lutke, ali one ionako nikada ne spavaju.

HNK Ivana pl. Zajca „Zajc uz vas“ – online

U okolnostima krize izazvane pandemijom koronavirusa i riječko Kazalište odlučilo je postupiti odgovorno i solidarno prema svojoj publici. Tako se je Kazalište, sve dok ne bude zabranjen sav rad u javnim ustanovama, reorganiziralo i upregnulo svoju kreativnost kako bi  stvorili program „Zajc uz vas“, a koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža. Već od petka, 20. ožujka, pa dokle god nam je dozvoljen rad, „Zajc“ kreće sa svojim online programom sljedećeg sadržaja i rasporeda:

 1. Jutarnja selfie poezija
  Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac Hrvatske ili Talijanske drame za vas govoriti poeziju. Svakog jutra jedna pjesma!
 2. Arija u podne
  Svakog dana u podne, solistica ili solist našeg opernog ansambla izvest će jednu ariju uz osobnu posvetu.
 1. “Zajčić” za laku noć
  Glumci Hrvatske i Talijanske drame svake će večeri u 20,00 sati ispričati priču vašoj djeci za laku noć.
 1. Baletna insomnia
  U kasnijim večernjim satima, u 22,00 sata, program “Zajc uz vas” zaključit ćemo kratkim plesnim videoom: baletnom vježbom, solom, koreografskim fragmentima (na sigurnoj udaljenosti)…