Gradsko kazalište lutaka Rijeka  sudjeluje na 26. susretu lutkara i lutkarskih kazališta SLUK-u s predstavom Astrid Lindgren „Pipi duga čarapa“,  redateljice i autorice dramatizacije Ivane Djilas

Upravni odbor Hrvatskog centra UNIMA-e organizaciju  ovogodišnjeg SLUK-a povjerio je  Kazalištu lutaka Zadar. Susret će se održati od 1. do 4. lipnja 2017. i predviđa ugostiti oko 200 sudionika, profesionalnih lutkara i kazališta iz Hrvatske i Europe, kao i velik broj uglednih europskih znanstvenika s područja lutkarstva koji će sudjelovati na Stručnom skupu pod nazivom „Lutka je sve! Sve je lutka!“.

Selektorica ovogodišnjeg SLUK-a, Ana Prolić, za sudjelovanje na  ovogodišnjem Susretu uz riječku predstavu odabrala je  još sedam predstava lutkarskih kazališta iz Hrvatske.

Uz bogat lutkarski program odvijat će se razna popratna događanja ( izložbe, promocije knjiga, ….) Susret je natjecateljskog karaktera na kojemu se dodjeljuje  deset Nagrada te posebna Nagrada „Branko Stojaković“ za ukupnu likovnost predstave, kao i posebna povelja HAZU- a za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

SLUK se održava bijenalno i mjesto je susreta najboljih predstava hrvatskih profesionalnih lutkarskih kazališta, ima važnu ulogu u promicanju umijeća lutkarstva, ali istodobno je prilika za sučeljavanje pogleda i stajališta, susretište stvaralaca i kolega.