Održano je zajedničko primanje Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije za veleposlanicu Republike Hrvatske u Republici Albaniji i veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

U sjedištu Primorsko-goranske županije, donedavna predsjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac i donedavni predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić primili su veleposlanicu Republike Hrvatske u Republici Albaniji Nj.E. Sanju Bujas Juraga te veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilira Mela.

Primanju su prisustvovali i predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji Gani Xharrahi i predsjednica Zajednice Albanaca Primorsko-goranske županije Suzana Jakupi.

Susret s veleposlanicima bio je prigoda za razmatranje mogućnosti razvoja daljnje suradnje između Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te albanskih gradova i regija na temelju posjete predstavnika Grada i Županije Draču i Tirani u studenom 2016. godine.

Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilir Melo poručio je kako mu je bilo zadovoljstvo boraviti u Rijeci te kako je na današnjem sastanku bilo govora o kulturno-ekonomskoj suradnji između Rijeke i Primorsko-goranske županije i Albanije, te o razmjeni studenata. „O našoj dosadašnjoj dobroj suradnji najbolje govori naša zajednica Albanaca koja ovdje živi i radi i jako sam zadovoljan kada vidim kako je albanska manjina integrirana na ovom prostoru“, naglasio je veleposlanik Melo.

Također, bilo je riječi i o suradnji između luka Drač i Rijeka.

Donedavna predsjednica Gradskoga vijeća Pešić-Bukovac napomenula je kako je Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020 pa su današnji veleposlanici i prisutni pozvani da se uključe i u taj, najveći riječki projekt.