U utorak, 10. rujna 2019. godine, u 10 sati na riječkom Korzu započet će demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Upravnog odjela za kulturu sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić.

Manifestaciju organiziraju Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Riječki sportski savez.

U sklopu programa bit će predstavljen 21 sport, sport osoba s invaliditetom i program Ri MOVE. Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na raspolaganju zainteresiranim građanima i predstavnicima medija kako bi iz prve ruke dobili informacije o određenom sportu. U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz 30-ak sportskih klubova i saveza.

Također, u želji da se obilježi Hrvatski olimpijski dan, a pritom doprinese približavanju djece i roditelja određenom sportu napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) je nacionalna sportska manifestacija koja se obilježava 10. rujna povodom obljetnice osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji pak ove godine slavi 25. godišnjicu postojanja.

Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine pokrenuo program pod nazivom Hrvatski olimpijski dan, čiji je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade. Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i ove će godine organizirati demonstraciju raznih sportova kao program obilježavanja HOD-a na Korzu.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content