U srijedu, 13. rujna 2017. godine, od 10.00 do 12.00 sati na riječkom Korzu održat će se demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

Manifestaciju organiziraju Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Riječki sportski savez.

U okviru manifestacije, u 11.00 sati bit će podignuta Olimpijska zastava na Korzu čemu će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predstavnici Županije primorsko-goranske, Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, Riječkog sportskog saveza te olimpijci koji će obići i sportske terene postavljene na Korzu.

U sklopu programa predstavit će se 19 sportova, sport osoba s invaliditetom, disc golf, zumba fitness i program za djecu Sportska početnica. Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na rapolaganju zainteresiranim građanima i predstavnicima medija kako bi iz prve ruke dobili informacije o određenom sportu. U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz 30-ak sportskih klubova i saveza.

Također, u želji da se obilježi Hrvatski olimpijski dan, a pritom doprinese približavanju djece i roditelja određenom sportu napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove. Vodič je dostupan na stranicama Riječkog sportskog saveza www.rss.hr i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije www.sport-pgz.hr.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Lea Stoiljković Medved