U sklopu akcije Lampioni dobrih želja, u kućici postavljenoj na Korzu ispred bivše zgrade Pošte, građani mogu rezervirati svoj lampion od 9 do 17 sati donacijom od 20 kuna, a lampion mogu preuzeti na Molo longu od 17 sati nadalje. Puštanje lampiona u zrak započet će u 19 sati, a sva prikupljena sredstva namijenjena su Centru za autizam Rijeka.

Ova je akcija dio humanitarne akcije Rijeka dobrih želja koju su u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke pokrenule i organizirale studentice biotehnologije Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta.

Humanitarna akcija Rijeka dobrih želja sastoji se od dvije akcije – već provedene akcije Kuglice dobrih želja kojima se okitio gradski bor te Lampiona dobrih želja, akcije koja se održava danas.

U kućici na Korzu postavljenoj ispred bivše zgrade Pošte, građani mogu rezervirati svoj lampion od 9 do 17 sati donacijom od 20 kuna, a to je jutros učinio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Lampioni se mogu preuzeti na Molo longu od 17 sati nadalje. Kako napominju organizatorice, kućica za preuzimanje lampiona bit će više kako bi se smanjile gužve, a građane se moli da ponesu upaljač. Puštanje lampiona u zrak započet će u 19 sati na Molo longu, a ukoliko se vremenske prilike pogoršaju, akcija će biti odgođena o čemu će građani biti obaviješteni.

U sklopu akcije Lampioni dobrih želja u zrak će biti pušteno 3000 lampiona, a sav prikupljeni prihod cjelokupne humanitarne akcije Rijeka dobrih želja namijenjen je Centru za autizam Rijeka kao pomoć u izgradnji senzornog parka.