U četvrtak, 27. travnja 2017. godine, u 11.30 sati, u Tapas baru Pet Jedan (Riva 14) bit će održana konferencija za novinare na kojoj će se najaviti daljnje aktivnosti humanitarne akcije „Sve za našu djecu“.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije Mirza Džomba, predsjednik Udruge ugostitelja Primorsko-goranske županije Vedran Jakominić te predstavnici Udruge Riječko srce i Kanala Ri.

Akcija „Sve za našu djecu“ namijenjena je uređenju čekaonice Odjela za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Organizatori akcije su Udruga Riječko srce i Kanal Ri, a pokrovitelji su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

U akciju su se uključili i članovi Udruge ugostitelja Primorsko-goranske županije te će tako od 28. travnja do 5. svibnja 2017. godine jedna kuna od popijene kave u ugostiteljskim objektima u cijeloj županiji, koji su se odlučili priključiti akciji, biti donirana uređenju Čekaonice.

Također, tiskano je i 20.000 podložaka za kavu s informacijama o akciji i brojem humanitarnog telefona 060 9009.

U sklopu ove akcije, u subotu, 29. travnja 2017. godine, s početkom u 8.30 sati, u Centru Zamet, bit će održan regionalni Humanitarni rukometni turnir za dječake i djevojčice, u organizaciji Rukometnog saveza PGŽ-a, Udruge Riječko srce i Kanala Ri.

Turnir uključuje utakmice za dječake i djevojčice te revijalno finale djevojčica, kojima će se na terenu pridružiti riječki sportaši.

U pauzama utakmica nastupit će plesne skupine Flame i ChikaZ Kids, a u prostoru Centra prodavat će se ugostiteljski sadržaji. Sav iznos od prodaje namijenjen je uređenju Čekaonice.

Nakon Turnira, u 19 sati slijedi redovna utakmica Premier Dukat lige između MRK Zamet i RK Varaždin. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a sav prihod ide u korist akcije.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen