Press konferencija povodom održavanja humanitarne predstave „SARMICA“ kazališne grupe „Lectirum“, održat će se u utorak, 3. travnja 2018. godine, u 11 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke RI INFO (Korzo 18b). Predstava je nastala u organizaciji Rotary Cluba RIJEKA SVETI VID, te će biti izvedena u petak, 6. travnja 2018. u 20.00 sati u HKD-u na Sušaku.

Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je financiranju boravka djece s posebnim potrebama u terapijskom kampu u Ankaranu.  Rotary Club Rijeka Sveti Vid već više godina organizira boravak djece i njihovih roditelja u tom Rotary kampu, u kojemu se prakticiraju inovativne metode koje pridonose dobrobiti djece s posebnim potreba, kao i njihovih roditelja.

O humanitarnoj akciji i projektu terapijskog kampa u Ankaranu, te o predstavi govorit će predsjednica Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid, Lidija Nikočević  i član kluba Damir Sušanj.

Predstava “Sarmicaje komedija o postarijem gospodinu, arhitektu Saši (Duško Valentić), koji se oženio mladom studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno, pa je odlučila zabavu potražiti u klubovima i kafićima. U nevolji mu pomaže bivša žena Kristina (Ksenija Pajić), koja mu pripravlja kamilicu za inhaliranje i uređuje kuću.

Autor: Milan Grgić, Glume: Ksenija Pavić, Duško Valentić, Mladen Čutura. Režija: Zoran Mužić