Povodom Dana obilježavanja riječkog zaštitnika, svetog Vida, na Korzu se od 12. do 14. lipnja provodi donacijska prodaja humanitarnog projekta „S Vidom se lako posložiti može svatko!“ u kojem djeca pomažu djeci.

U sklopu projekta kojim se skupljaju sredstva za pomoć Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka za nabavku rehabilitacijsko-didaktičke opreme, po prvi put zajedno učenici osnovnih i srednjih škola Riječke nadbiskupije, polaznici Katoličkog vjeronauka sa svojim vršnjacima iz riječke zajednice Baptističke crkve i Medžlisa Islamske zajednice Rijeka prigodno će u navedenom periodu prodavati različite organizacijske artikle, poput pamučnih vrećica za školski pribor, futrola za naočale, pernica za olovke i novčanika koje su sami izradili i na kojima su oslikavali kulturno-povijesne i religijske motive vezane uz obilježavanje Dana sv. Vida i svoju vjersku zajednicu.

Humanitarni projekt „S Vidom se lako posložiti može svatko!“

Akciju je podržao i gradonačelnik Marko Filipović

Kupnjom učeničkih radova ovu je akciju podržao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Svi koji žele, donirati mogu to napraviti i uplatom na, za ovu akciju otvoren, račun Caritasa HR0223400091511278138 ili na način da skeniraju bar kod koji se može pronaći na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.