U zgradi STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci (Ulica Radmile Matejčić 10, 51000 Rijeka) u petak, 8. studenog 2019., s početkom u 10 sati, održat će se radionica za poduzetnike pod nazivom „Priprema – pozor – prijenos“.

Radionica se održava u okviru Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, koji se obilježava u Hrvatskoj od 4. do 8. studenog 2019., kada će se radionice i predavanja održati i u Osijeku, Varaždinu, Čakovcu, Vukovaru, Zagrebu i Splitu.

Radionica je namijenjena vlasnicima obiteljskih poduzeća starijim od 55 godina, nasljednicima, menadžerima i djelatnicima malih i srednjih (obiteljskih) poduzeća.

Step-RiU Hrvatskoj postoji preko 16.500 malih i srednjih poduzeća čiji su vlasnici stariji od 55 godina i zapošljavaju gotovo 180.000 djelatnika (Business Transfer Barometar Hrvatska, 2015), a opstanak njihovih tvrtki na tržištu ovisi o uspješno provedenom prijenosu poslovanja. Stoga prijenos poslovanja u Hrvatskoj postaje goruće pitanje čiji će se značaj odraziti na gospodarstvo u cjelini.

Na radionici će se govoriti o sljedećim temama:

  • Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja?
  • Zatvaranje i likvidacija poduzeća/obrta kao posljedica loše pripreme za prijenos poslovanja
  • Koga uključiti u pripremu za prijenos poslovanja?
  • Uloga vlasnika, nasljednika i radnika u prijenosu poslovanja
  • Kako se pripremiti za prijenos poslovanja?

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća/obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredviđenih okolnosti, te osvijestiti važnost ovog kompleksnog procesa koji ima izravan utjecaj na vlasnika, poduzeće, zaposlenike, ali i širu zajednicu.

O procesu prijenosa poslovanja, govorit će poslovna savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI – Ana Janežić.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, uz prethodnu prijavu putem obrasca na web stranici STEP-RI.

Radionicu organizira STEP RI i Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), uz partnerstvo Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalni ured Rijeka i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

 

Skip to content