U Rijeci je u tijeku uvođenje automatskog sustava upravljanja prometom, odnosno tzv. inteligentnih semafora na raskrižja. Sustav će se uvoditi postupno, a trenutno su u tijeku radovi na izgradnji prometnog upravljačkog centra i opremanju centra uređajima za upravljanje prometom.

Na projektu zajednički rade Rijeka promet, Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste u suradnji s Gradom Rijekom.

Nakon opremanja upravljačkog centra, promijenit će se semafori po gradskim zonama, koji će postepeno biti uključeni u automatski sustav. Tijekom ove godine, planira se opremiti upravljački centar i uključiti 2. i 3. zona u sustav automatskog upravljanja. Te dvije zone su od Sušačkog nebodera, preko Titovog trga, Grohovčeva ulica, Pomerio, F. La Guardije, V. C. Emina, Vukovarska, te Krešimirova od željezničkog kolodvora do podvožnjaka.

Inteligentni će semafori biti opremljeni posebnim programom koji će, u slučaju prekida veze s upravljačkim centrom, moći sam upravljati prometom.

Ovom bi se investicijom, vrijednom 4,3 milijuna kuna, trebala povećati protočnost prometa u Rijeci. Radovi na prvoj fazi trebali bi biti gotovi do početka prosinca.