TD Rijeka plus obavještava korisnike parkirališta Rikard Benčić, da će od subote 9. ožujka 2019. godine, od 18 sati, istočni dio parkirališta biti ograđen za potrebe gradilišta.

Molim se korisnici da svoja vozila ne parkiraju na istočnom dijelu, kako ne bi ometali izvođenje radova. Vozila zatečena na navedenom dijelu premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Također, od ponedjeljka, 11. ožujka 2019. godine, zbog izvođenja radova i omogućavanja ulaska, odnosno izlaska teških vozila doći će do preregulacije prometa na ulazu, odnosno izlasku u parkiralište R. Benčić.
Prilaz vozila gradilištu bit će uređen iz smjera zapada, odnosno iz Vukovarske ulice te duž Ulice Viktora Cara Emina do lokacije ulaza/izlaza parkirališta Benčić.
Teretna vozila će u prostor parkirališta privremeno ulaziti kroz izlazni trak parkirališta, ali u suprotnom smjeru, uz ručnu regulaciju prometa u terminima prometovanja vozila.

Postojeći ulaz u parkiralište bit će i dalje u funkciji kontrole ulaza korisnika parkirališta u prostor parkirališta.

Prolaz pješaka duž južnog nogostupa Ulice Viktora Cara Emina, u široj zoni ulaza / izlaza vozila sa parkirališta Benčić, bit će zabranjen kako bi se spriječila mogućnost naleta vozila gradilišta na pješake.

Mole se vozači da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Stanarima koji koriste parkiralište Rikard Benčić, će osim na navedenom parkiralištu biti omogućeno parkiranje na parkiralištima: Ciottina ulica, Milutina Barača, Trg kralja Tomislava (kraj željezničkog kolodvora), Cambierieva ulica, Butkovićeva, Potok (Ulica Z. Petranovića, ulica R.Katalinića Jeretova, Nikole Cara, ulica Potok, Stane Vončine, te Josipa Završnika), parkiralište HŽ Žabica i Zadarske ulice.

Planirani rok završetka navedenih radova je prosinac 2019. godine.