U ponedjeljak, 24. listopada 2022. godine, u 18.00 sati, u prostorijama Društva arhitekata Rijeka, Ivana Dežmana 2a, bit će otvorena izložba natječajnih radova za urbanističko-arhitektonsko rješenje Sekundarnog gradskog središta Rujevica te održan okrugli stol na temu izloženih radova.

Riječ je o izložbi svih deset radova koji su pristigli na natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Sekundarnog gradskog središta Rujevica.

Otvorenju izložbe i okruglom stolu prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednik Ocjenjivačkog suda za natječaj prof. dr. sc. Tihomir Jukić, članovi ocjenjivačkog suda te autori i suradnici na izradi 10 natječajnih radova.

Natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Sekundarnog gradskog središta Rujevica je u listopadu 2021. raspisao Grad Rijeka, a provelo Društvo arhitekata Rijeka (DAR).
Pristigle prijedloge valorizirao je Ocjenjivački sud u sastavu prof.dr.sc. Tihomir Jukić, dipl. ing. arh., dr.sc. Srđan Škunca, dipl.ing. građ. i arh., Igor Rožić, dipl.ing.arh., Damir Pavlić, dipl.oec. i Tatjana Rakovac, dipl.ing.arh.
Rezultati natječaja objavljeni su veljači 2022. godine, ukupno je dodijeljeno pet nagrada, a prvonagrađen je rad arhitekta Karla Ugarkovića.

Sekundarno gradsko središte Rujevica planirano je kroz Generalni urbanistički plan grada Rijeke. Proteže se na 40 hektara gradskog zemljišta koje se nalazi na prostoru između trgovačkog centra Interspar na istoku te Islamskog centra na zapadu.