Po nalogu Nacionalnog stožera civilne zaštite, KD Autotrolej uspostavlja izvanredne linije javnog gradskog prijevoza koje u promet kreću u ponedjeljak, 23. ožujka 2020. godine.

Ove linije namijenjene su isključivo i samo građanima koji moraju doći na radno mjesto. Prijevoz za sve ostale korisnike je strogo zabranjen i ulaz u vozila bit će im onemogućen.

U autobuse je moguće ući isključivo sa zaštitnom maskom na licima. Korisnicima koji ne budu koristili zaštitne maske, prijevoz će biti onemogućen, a u svrhu sprječavanja širenja korona virusa.

Vozila Autotroleja bit će pojačano dezinficirana nekoliko puta tijekom dana.

Uspostavljaju se tri gradske i šest prigradskih linija:

 1. Gradske linije

  • Linija 101 IZV – Trsat-centar-Krnjevo-Marčeljeva Draga
  • Linija 102 IZV – Vežica-KBC Sušak-centar-Potok-Vukovarska-Antuna Barca-Novo Naselje Krnjevo-Baredice-Zamet-Srdoči
  • Linija 103 IZV – Delta-Pomerio-1.maja-Škurinje-Drenova-Kozala-Tizianova-Želj. Kolodvor-Delta
  • polasci na gradskim linijama organizirani su u prosjeku svakih sat vremena,

2. Prigradske linije:

U utorak, 24. ožujka dolazi do izmjena u trasi prometovanja sljedećih linija:

  • Linija 18/23 IZV – mijenja se trasa prometovanja iz Kastva prema Matuljima na način da linije iz pravca Kastva nastavlja prometovanje prema Jušićima (bez ulaska u Spinčiće i Trinajstiće) i prometuje do termniala Permani. Iz Permana prometuje prema Matuljima i dalje preko Kantride prema Rijeci (Delta)
  • Linija 29 IZV – u polasku iz Rijeke prometuje redovnom trasom (magistralom). U povratku iz Kraljevice odnosno Bakra se spušta u Urinj i dalje nastavlja prometovati magistralom prema Rijeci (Urinj-Rožmanići kamp-Doričići-Žuknica-Šodići-Vrh Martinšćice-Martinšćica i dalje prema Rijeci – Delta).

U četvrtak, 26. ožujka dolazi do izmjena u trasi prometovanja sljedeće linije:

  • Linija 20 IZV -Klana-Viškovo-Rijeka- mijenja trasu prometovanja na način da prometuje i kroz mjesta Brnčići i Kudeji (dijelom trase linije 21).

Gradske linije prometovat će od 6 do 18 sati.

Prigradske linije obavljat će prijevoz u jutarnjem terminu (dovoz do/od grada Rijeke) i odvoz u popodnevnom terminu (odvoz prema prigradu-Rijeka) i to radnim danom te po potrebi subotom, nedjeljom i blagdanom.