U srijedu, 15. srpnja 2015. započinje gradnja 3.030 metara kanalizacije za oko 90-ak građevina na području Mjesnog odbora Srdoči, u ulicama Markovići, Kurirski put, Diraki, Tonžino i Mate Lovraka. Istovremeno će se u ovim ulicama izvoditi i prateći radovi na 830 metara vodovoda. Završetak radova predviđen je u svibnju 2016. godine. Radovi će se izvoditi po dionicama. Izvođenje građevinskih radova krenut će od ulice Mate Lovraka.

U srijedu, 15. srpnja 2015. započinje gradnja 3.030 metara kanalizacije za oko 90-ak građevina na području Mjesnog odbora Srdoči, u ulicama Markovići, Kurirski put, Diraki, Tonžino i Mate Lovraka. Istovremeno će se u ovim ulicama izvoditi i prateći radovi na 830 metara vodovoda. Završetak radova predviđen je u svibnju 2016. godine. Radovi će se izvoditi po dionicama. Izvođenje građevinskih radova krenut će od ulice Mate Lovraka.
Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Informacije o radovima i dinamici njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. u rubrici Obavijesti – Radovi, a prometna rješenja tijekom izvođenja radova dostupna su na web stranicama Rijeka prometa d.d.

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova – počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama, kao i prometnim rješenjima, mogu upoznati i u Mjesnom odboru Srdoči te na info telefonu Rijeka prometa d.d. (broj 352 500 – od 07:00 do 15:30 sati).

Izvođač radova je zajednica tvrtki Godina d.o.o. iz Kozine i Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, obje iz Slovenije.

Uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova pružat će Institut IGH d.d. iz Zagreba.

Investitor je KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. iz Rijeke. Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke.

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području sjevernog dijela Srdoča dio su gotovo 13,5 milijuna eura (oko 104 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost) vrijednog Projekta EBRD, kojim su još o obuhvaćeni radovi na području mjesnih odbora Pehlin, Podmurvice, Škurinje, Drenova, Brašćine – Pulac Grbci i Gornji Zamet u Rijeci te mjesnom odboru Kastav u Kastvu.

Projektom EBRD obuhvaćena je gradnja i rekonstrukcija ukupno 26 kilometara kanalizacije, gradnja kanalizacijske crpne stanice „Lukovići“ te izvođenje pratećih radova na 13 kilometara vodovodnih ogranaka. Završetak izvođenja svih predviđenih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi u sklopu ovog Projekta planirano je u srpnju 2016. godine, nakon čega će se omogućiti priključenje za oko 740 građevina na sustav javne odvodnje.
Novčana sredstva za realizaciju Projekta osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).