U ponedjeljak, 1. travnja 2019. godine, u 11 sati, u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri info), Korzo 18b, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljena javna tribina „Zlatno doba života bez nasilja: Prepoznavanje i sprječavanje nasilja u starijoj životnoj dobi“ koja se organizira povodom Svjetskog dana zdravlja, a usmjerena je na osobe starije životne dobi i njihove obitelji. Javna tribina se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Karla Mušković – pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Grad Rijeka
  • Jadran Mandekić – voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Grad Rijeka
  • Helena Glibotić Kresina – koordinator javnozdravstvenih gerontoloških aktivnosti, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ te voditeljica Tematske grupe za „Zdravo starenje“ projekta „Rijeka – Zdravi grad“
  • Nevenka Vlah – Odsjek gerontologije, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ

Javna tribina održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u srijedu 3. travnja 2019. godine s početkom u 9 sati.

Nasilje nad starijim osobama je globalni društveni problem koji pogađa zdravlje i ljudska prava milijuna starijih osoba, stoga je važno raditi na prevenciji ove pojave kako bi se osobama starije životne dobi osigurala dostojna starost te unaprijedila kvaliteta života. Iz tog razloga ovom problemu je važno pristupiti multidisciplinarno i multisektorski, s naglaskom na istraživanja, preventivno djelovanje te senzibilizaciju i edukaciju javnosti i stručnjaka koji rade sa starijim osobama.

U prvom dijelu programa problem će biti predstavljen iz različitih kutova gledanja, a u drugom dijelu će se povesti vođena diskusija u koju će se moći uključiti svi prisutni.

Organizatori tribine su Grad Rijeka i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content