Grad Rijeka objavio je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2021. Rok za podnošenje prijava je do 1. ožujka 2021.

Grad Rijeka dodjeljuje potpore za poticanje književnog stvaralaštva. Ovaj je program usklađen sa Strategijom kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013.-2020., a pokrenut je po uzoru na stipendiranje književnog stvaralaštva koje na nacionalnoj razini provodi Ministarstvo kulture RH.

Za što se može podnijeti prijava?

Potpora će se dodjeljivati za književno-umjetnički rad.

Prijava se može podnijeti za dodjelu tromjesečne potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 15.000,00 kuna bruto ili polugodišnje potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 30.000,00 kuna bruto.

Koliki je ukupni iznos svih potpora?

Ukupni iznos svih potpora je 60.000 kuna.

Tko ima pravo podnijeti prijavu?

Pravo podnošenja prijave na ovaj javni poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni.

Kako se podnose prijave?

Podnositelj prijave prijavu podnosi isključivo u elektroničkom obliku:

Do kada se mogu slati prijave?

Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave do 1. ožujka 2021. do 23 sata i 59 minuta.

Tko ocjenjuje pristigle prijave?

Pristigle prijave ocjenjivat će Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke prema kriterijima objavljenima u sklopu Javnog poziva.

U prijavama će se bodovati kvaliteta oglednog rukopisa, koncept djela, profesionalne reference autorice/autora, značaj programa za grad Rijeku i potpisan ugovor s nakladnikom pri čemu ugovor s nakladnikom nosi najmanje bodova, a najviše upravo kvaliteta oglednog rukopisa.

Gdje se mogu dobiti dodatne informacije?

Sve dodatne informacije o Javnom pozivu, podnositelj prijave može saznati upitom na e-mail: alen.kapidzic@rijeka.hr ili pozivom na telefonski broj 051 209 235 od ponedjeljka do petka u vremenu od 8:00 do 16:00 sati.

Kada će biti poznati rezultati?

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama Grada Rijeke sredinom travnja 2021. godine.