Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci raspisuje javni poziv za sve mlade novinare koji će biti uključeni u diseminaciju aktivnosti projekta COOPower, europskog projekta usmjerenog na rješavanje problema nezaposlenosti mladih i njihova angažmana kroz promicanje ideja i aktivnosti društvenog poduzetništva.

Riječ je o projektu British Councila iz Grčke, koji se provodi u tri članice europske unije: Cipru, Grčkoj i Hrvatskoj. STEP RI će odabrati 4 mlada novinara iz Republike Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina, koji žele doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama. Oni će tako dobiti priliku kreativnim i poduzetničkim pristupom riješiti razna društvena pitanja i naučiti o novinarstvu u širem smislu kroz društvene mreže, pisanje blogova, fotoreporterstvo, videozapisi, radijske reportaže, podcastovi i slično. Na kraju programa, odabrani kandidati će steći vještine storytellinga kroz rad s lokalnim medijima, sudjelovati će sastancima uredništva Pioneer Posta, ali i studijskoj posjeti Velikoj Britaniji u ljeto 2021. godine.

Prijaviti se mogu svi u dobi od 18 do 30 godina, hrvatskog državljanstva s izvrsnim znanjem engleskog jezika, kreativni i komunikativni ljudi. Također, potrebno je imati osiguran pristup internetu i svoj opremi potrebnoj za pisanje članaka. Od kandidata se očekuje da su u mogućnosti putovati u Veliku Britaniju u srpnju 2021.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama žele hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaraju i provode projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Dodatne informacije nalaze se na web stranicama projekta COOPower za Hrvatsku, a kontaktirati STEP Ri možete na e-mail coopower@uniri.hr ili putem telefona na 051 265 981.

Prijave se zaprimaju do 20. srpnja 2020. putem linka za online prijavu.