RRA Porin je raspisao javni poziv za ulazak poduzetnika u program Inkubacije, Post-inkubacije i Akceleracije u Poduzetničkom inkubatoru za uslužne djelatnosti Torpedo.

Budućim korisnicima na raspolaganju niz usluga

Program Inkubacije, Post-inkubacije, odnosno Akceleracije obuhvaća sljedeće usluge:

  • Zakup poslovnog prostora,
  • Savjetodavne usluge,
  • Usluge stručne edukacije,
  • Podrška pri umrežavanju,
  • Usluge pristupa prostornoj infrastrukturi,
  • Usluge pristupa inovativnoj infrastrukturi.

U programe Inkubacije, Post-inkubacije i Akceleracije primit će se ukupno 12 poduzetnika

Za ulazak u program Inkubacije može se prijaviti poduzetnik početnik registriran za obavljanje uslužne djelatnosti.

Za ulazak u program Post-inkubacije može se prijaviti Poduzetnik u kasnijoj fazi rasta i razvoja registrirani za obavljanje uslužne djelatnosti koji su završili program Inkubacije. Iznimno, poduzetnici koji nisu završili program inkubacije, mogu se prijaviti za ulazak u program Post-inkubacije pod uvjetom da ostvaruju pozitivan poslovni rezultat, s time da prednost pri ulasku u program Post-inkubacije pod jednakim uvjetima imaju poduzetnici koji su završili program Inkubacije.

Za ulazak u program Akceleracije može se prijaviti poduzetnik početnik registriran za obavljanje uslužne djelatnosti čiji je razvoj proizvoda ili usluga vezan za inovativna rješenja i tehnologije koja nude dodatnu vrijednost za razvoj ponude grada Rijeke.

U programe Inkubacije i Akceleracije primit će se ukupno osam poduzetnika, dok će se u program primiti četiri poduzetnika.

Prijave na javni poziv dostavljaju se najkasnije do 13. studenog 2020.

Razgledavanje poslovnih prostora na licu mjesta za sve zainteresirane osobe održat će se 28. listopada 2020. od 10 do 12 sati. Dolazak nije potrebno najaviti.

Na mrežnim stranicama Riječke razvojne agencije Porin može se pronaći javni poziv s pripadajućim prijavnim obrascem te izjavom o korištenim potporama male vrijednosti, kao i Pravilnik o ocjenjivanju prijava za ulazak u inkubator te pravilnik o radu, kućni red te opis programa inkubatora.

Proizvodni park Torpedo novi riječki poduzetnički inkubator

Proizvodni park Torpedo novi je poduzetnički inkubator u Rijeci, uređen u prostorima bivše tvornice Torpedo putem EU projekta. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 19,3 milijuna kuna, što čini čak 97,22 % vrijednosti projekta.