U subotu, 1. travnja 2017. godine, u 11 sati, na Korzu će se održati akcija u sklopu kampanje „Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna”, u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Događanje je dio javne kampanje pod nazivom „Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna“ koja je osmišljena s ciljem povećanja svijesti i povjerenja javnosti u sposobnost Republike Hrvatske da zaštiti građane/ke od diskriminacije temeljem spola.

Tijekom akcije predstavit će se radio spotovi s porukom namijenjenoj građanima u vezi prava na zaštitu od diskriminacije, dijelit će se promidžbeni materijale i komunicirati s građanima.

Kampanja „Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna“ započela je na Međunarodni dan žena u Zagrebu. Tijekom mjesec dana provodit će se različite aktivnosti koje uključuju emitiranje radio spota na postajama Hrvatskog radija, postavljanje edukativnih plakata u sredstvima javnog prijevoza, te komunikaciju s građankama i građanima na javnim akcijama, od kojih je prva održana u Zagrebu, druga u Osijeku, a slijede u Rijeci i Splitu, te putem društvenih mreža i internetskih stranica projekta https://ravnopravnost.gov.hr i http://bit.ly/2mlLt4O

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen