Grad Rijeka u suradnji s Udrugom Delta, u četvrtak, 14. prosinca u Dječjoj kući organizira „Kavu sa stipendistima“ na kojoj će zainteresirani srednjoškolci i studenti moći saznati više o stipendijama i uvjetima stipendiranja Grada Rijeke.

Ideja „Kave sa stipendistima“ je informirati mlade o prilikama za stipendije te omogućiti razmjenu iskustava sa dosadašnjim stipendistima i stipendisticama i na taj način promovirati iskorake koje je Grad Rijeka učinio po pitanju ulaganja u odgojno-obrazovne projekte kao pokretače društvenih promjena.

Grad Rijeka već više od 30 godina ulaže u sustav stipendiranja srednjoškolaca i studenata, a s godinama su se mijenjale kategorije dodjele stipendija. Danas Grad Rijeka dodjeljuje oko 140 stipendija i to za učenike i studente po kriteriju darovitosti i prema socijalnom kriteriju kao i stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Zainteresirani učenici i studenti na „Kavi sa stipendistima“ imat će priliku razgovarati sa sadašnjim stipendistima i od njih, „iz prve ruke“ saznati o njihovim iskustvima i uvjetima stipendiranja.

Program će započeti u 14 sati, a broj sudionika je ograničen stoga svi zainteresirani trebaju ispuniti prijavnicu najkasnije do 13. prosinca.