Ispred Klinike za infektologiju KBC-a Rijeka održala se primopredaja uređaja defibrilator/ monitor za koji su sredstva prikupljena tijekom ovogodišnje humanitarne akcije „Sve za našu djecu”.

Defibrilator/monitor su predstojnici Klinike za infektologiju KBC-a Rijeka, Biserki Trošelj Vukić, uručili predstavnici Udruge Riječko srce i Kanala Ri, organizatori 5. humanitarne akcije „Sve za našu djecu“.

Donirani uređaj defibrilator/ monitor

Donirani uređaj defibrilator/ monitor

Tijekom ovogodišnje akcije prikupljeno je ukupno 84.000 kuna za kupnju uređaja defibrilator/ monitor, nužnog u spašavanju ljudskih života. Humanitarna akcija, inače namijenjena za pomoć djeci, ove je godine zbog epidemije koronavirusa prenamijenjena za pomoć KBC-u Rijeka u borbi protiv COVID-19.

Finale ovogodišnje akcije „Sve za našu djecu“, tradicionalni humanitarni koncert, održan je 29. svibnja 2020. godine na  Trgu Riječke rezolucije, a nastupili su Tony Cetinski, Mia Negovetić, Marko Kutlić i Jure Brkljača. Tijekom koncerta, koji je izravno prenosio Kanal Ri, iz call centra javljali su se liječnici i medicinske sestre, upravo oni koji su bili na prvoj liniji obrane od COVID 19 infekcije. Zahvaljujući pozivima gledatelja na humanitarni telefon te uplatama građana, prikupljena su sredstva za kupnju uređaja defibrilator/monitor.

Biserka Trošelj Vukić uručila je zahvalnice Daliboru Horvatu i Lidiji Šušak

Biserka Trošelj Vukić uručila je zahvalnice Daliboru Horvatu i Lidiji Šušak

U dosadašnjim akcijama Kanala Ri i Udruge Riječko srce prikupljeno je više od 500 tisuća kuna. Među ostalim, uređena je čekaonica i igraonica Odjela hematologije i onkologije Dječje bolnice Kantrida, te senzorne sobe za slijepu i slabovidnu djecu u OŠ Pećine te djecu sa sindromom Down u Udruzi Rijeka 21.

Pokrovitelji humanitarne akcije su Grad Rijeka i Primorsko goranska županija.