U nazočnosti brojnih uzvanika među kojima je bio i gradonačelnik Vojko Obersnel, u Ulici Franje Račkog 1 b, svečano su otvorene nove prostorije koje će za svoje potrebe koristiti Klub Sušačana. Novi prostor površine je 160 m². i u potpunosti je uređen.

Nove prostorije Kluba SušačanaKlub Sušačana napustio je prostore koje je donedavno koristio u Šetalištu Gorana Kovačića kako bi se u njih mogla preseliti Ambulanta Bulevard, a Klubu je Grad ponudio novi prostor četiri puta veći od dosadašnjeg. Izvršni odbor Kluba Sušačana prihvatio je ponuđeni prostor koji po lokaciji, veličini, blizini gradskog saobraćaja i mogućnostima obogaćivanja rada potpunosti odgovara potrebama Kluba. Novi prostor površine je 160 m². i u potpunosti je uređen. U prizemlju površine 110 m² nalazi se radni prostor i čajna kuhinja, uredništvo Sušačke revije, te dvije velike prostorije za sastanke i društvene aktivnosti odvojene pomičnim vratima. Na donjem katu površine 50 m² smješteni su sanitarni prostori, skladište i kotlovnica. Premda veći prostor znači i povećanje troškova, članovi Kluba vjeruju da će ih moći pokrivati osiguranjem dodatnih prihoda.

Nove prostorije otvaraju znatno veće mogućnosti u odnosu na dosadašnji rad pa će društveni život biti bogatiji, okruglim stolovima, predavanjima izložbama slika i fotografija, aktivnostima rekreativne gimnastike, a omogućavaju se i normalni uvjeti rada Uredništvu Sušačke revije. Nova aktivnost je djelovanje mlađih članova pod nazivom “Klub Sušačana – nova generacija”, a u začetku su razgovori sa grupom bivših đaka Sušačke gimnazije o priključenju radu Kluba.

Poklon Grada Rijeke Klubu SušačanaČlanove Kluba pozdravio je gradonačelnik Vojko Obersnel, naglasivši društvenu ulogu Kluba Sušačana koji je svojim inicijativama znatno doprinijeo zajedničkim naporima u poboljšanju uvjeta života u gradu, a danas predstavlja jednu od najjačih kulturnih udruga u gradu. Tom je prilikom gradonačelnik Klubu Sušačana uručio reljefni grb Grada Rijeke kako bi njime ukrasili svoje nove prostore.