Izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, potaknuta aktualnom situacijom oko Koronavirusa, prevela je na hrvatski jezik knjižicu ”Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu”, koja može poslužiti kao priručnik za djecu i njihove roditelje, kao i odgajatelje i učitelje te olakšati pojašnjavanje djeci ove nenadane situacije.

Kako izvještava Sveučilište u Rijeci, na čijim mrežnim stranicama je dostupna knjižica, autorica priručnika je izv. prof. dr. sc. Shu-Chen “Jenny” Yen, Department of Child and Adolescent Studies, California State University, Fullerton, USA. Knjižica u originalu nosi naslov Something Strange Happened in My City, a izv. prof. dr. sc. Vorkapić Tatalović prilagodila ju je i prevela na hrvatski jezik.

Tekst knjižice može pomoći roditeljima, odgajateljima i učiteljima u tome kako djeci objasniti što se događa. Namijenjena je djeci u dobi od 3 do 8 godina, kako bi djeca lakše razumjela što se događa trenutno, što je to Koronavirus, što je socijalna distanca te još niz drugih tema vezanih uz aktualnu situaciju.

Skip to content