Art-kino kreće s postupnim otvaranjem svojih vrata. Prva je na redu Specijalna knjižnica Art-kino koja se temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske otvara za svoje korisnike u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine, prema ograničenom sustavu rada.

Nove mjere predviđaju radno vrijeme Knjižnice Art-kino radnim danima od 10 do 14 sati. Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u prostoru Knjižnice istodobno će moći boraviti najviše pet korisnika, uključujući i osoblje Art-kina.

Korisnici će se trebati pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku zbog čega će na ulazu u kino biti postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se ubrzao proces posudbe građe, korisnici mogu unaprijed pretražiti mrežni katalog Knjižnice te naručiti željene naslove na adresu program@art-kino.org.

Knjižnica Art-kino poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici te na društvenim mrežama o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

Specijalna filmska knjižnica Art-kina prva je takve vrste u Hrvatskoj – potpuno posvećena istraživanju i učenju o filmskoj umjetnosti. Fond Knjižnice vrlo je raznolik te trenutno broji tri inventarne zbirke koje obuhvaćaju knjige podijeljene u Opću i Referentnu zbirku, Periodiku te Audiovizualnu zbirku koja sadrži mnoštvo DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. Građa knjižnice dostupna je svim članovima Filmskog kluba Art-kina.

Više potražiti na web stranici Art-kina