Policijska uprava primorsko-goranska uspostavila je nekoliko kontrolnih punktova na kojima pregledavaju e-propusnice, koje je potrebno imati prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, odnosno odlaska na druga područja.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za Primorsko-goransku županiju od 19. travnja definirana su područja Gorskog kotara, Otoka i Primorja za kretanje unutar kojih građanima nije potrebna propusnica, dok za odlazak u druga područja unutar Županije ili izvan nje građani trebaju imati odgovarajuću e-propusnicu.

Policija i dalje provodi kontrolu i nadzor korištenja e-propusnica te su sukladno navedenoj Odluci na području Policijske uprave primorsko-goranske uspostavljeni i kontrolni punktovi na sljedećim lokacijama:

  • čvor Delnice, Vrbovsko i Kikovica te na Gornjem Jelenju i na Krčkom mostu,
  • na Jadranskoj magistrali na granici s Ličko-senjskom županijom,
  • na staroj cesti prema Učki u pravcu Istarske županije

Po potrebi kontrolni punktovi će biti uspostavljeni i na drugim lokacijama.

Prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, odnosno odlaska na druga područja građani moraju imaju odgovarajuću e-propusnicu, koju su dužni pokazati na zahtjev policijskih službenika.

Policijska uprava primorsko-goranska apelira na građane da se pridržavaju svih mjera i odluka Stožera civilne zaštite radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, očuvanja svog i tuđeg zdravlja te ukoliko to nije nužno  #Ostanu doma.

(foto: PU primorsko-goranska)