Na Korzu, ispred Gradske ure, održava se Dan tehničke kulture 2017. – Festival tehničke kulture.

Pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Zajednica tehničke kulture Rijeka i udruge članice održavaju jednodnevni program s dinamičkim prikazom svojih aktivnosti – Dan tehničke kulture na Korzu 2017. Aktivnosti u sklopu ove manifestacije na Korzu, ispred bivše zgrade glavne pošte, započele su u 10 sati, a trajat će do 16 sati.

Ovim putem, svi zainteresirani, osobito mlađa populacija, imaju priliku pobliže se upoznati s djelatnostima tehničke kulture, točnije dvanaest strukovnih grana. Kako organizatori kažu, cilj je potaknuti građane na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti koje se nude, čime se korisno popunjava slobodno vrijeme, ali i stječe novo znanje.

 

U Zajednicu tehničke kulture Rijeka udružene su 62 članice koje obuhvaćaju 12 grana tehničke kulture, a njeguju razne aktivnosti, od modelarskih i maketarskih do djelatnosti povezanih sa zrakoplovstvom, elektronikom, astronomijom, mikroelektronikom, robotikom, informatikom, foto-kino-video tehnikom, radio tehnikom, prometnom kulturom, inventivnom djelatnošću, jedriličarstvom, podvodnim aktivnostima, ekologijom te tehničko-sportskim aktivnostima na moru i vodi.

 

U ime Grada Rijeke, događaju su nazočili gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić.