Inicijativa za kvart uredila je i svojim sugrađanima stavila na raspolaganje novouređenu javnu površinu na Kozali, ispred kućnih brojeva 7 i 9 u Ulici Aleksandra Mamića.

Nakon predstavlja projekta, organizirano je druženje uz aktivnosti za djecu, glazbu, stolnoteniski turnir i fažol u kotliću, pa je već prvog dana službenog otvaranja novouređena javna površina pretvorena u mjesto druženja svih generacija.

Prostor se nalazi ispod parka za djecu u kojem se nalaze sprave za igranje i stol za stolni tenis. Na navedenoj površini nekada su bila posađena stabla amula, no od njihovog propadanja, rušenja i uklanjanja do danas, površina nije obnovljena novim zelenilom.

Projekt predstavljen uz druženje svih generacija

Projekt predstavljen uz druženje svih generacija

Projekt se realizira u nekoliko faza, prva je bila čišćenje i uređivanje prostora, uslijedilo je oslikavanje potpornog zida motivima grada te postavljanje klupica, dok će se u završenoj, četvrtoj fazi posaditi kaki jabuke, trešnje i mandarine.

Projekt „Ozelenjivanje kvarta simbolom grada“ inicirali su zamjenik predsjednika VMO Kozala Kristian Starčić u suradnji s građanima Goranom Jovanićem i Vladom Dubrovićem. Projekt se odvija se u sklopu Zelenog vala kampanje „Uključi se!“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Skip to content