Grad Rijeka poziva sve poduzetnike, korisnike poslovnih prostora koji posjeduju izloge u užem centru grada – područje Korza i ulice koje su neposredno vezane na Korzo – da se uključe u akciju uređenja izloga povodom proslave Dana sv. Vida.

Akcija uređenja izloga dio je projekta “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva”, koji tradicionalno provodi Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte. Projekt podrazumijeva povezivanje stručnih znanja i talenata učenika Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR) koji su pod vodstvom svojih mentora te praktičnih iskustava i potreba poduzetnika, korisnika poslovnih prostora s izlozima u užem centru grada.

Cilj ovog projekta je omogućiti mladim učenicima završnih razreda ŠPUR-a da svoja praktična znanja, nadograđujući ih sugestijama iskusnih poduzetnika, prezentiraju građanima Rijeke dajući time značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta. Posredno, na ovaj način, svi sudionici doprinose promicanju kulturno-povijesnih vrijednosti svoga grada te unapređenju razvoja urbanog turizma u Rijeci.

Upravni odjel poziva sve poduzetnike, korisnike poslovnih prostora koji posjeduju izloge u užem centru grada – područje Korza i ulice koje su neposredno vezane na Korzo, a koji su voljni sudjelovati u ovakvoj suradnji, da dostave svoje prijave na e-mail adresu: lorena.sasa@rijeka.hr u razdoblju od 29. travnja do 10. svibnja. Prijave se podnose putem obrasca prijave, koji je sastavni dio javnog poziva.

Tematika uređenja izloga povodom Dana grada Rijeke su Sv. Vid i Fiumanka.

Broj prijava koje će se uzeti u razmatranje limitiran je raspoloživim brojem učenika te će se prijave uzimati u obzir prema mišljenju predstavnika ŠPUR-a o kompatibilnosti izloga, poduzetničke aktivnosti i pojedinih učenika koji će u njima prezentirati svoje radove.