Od 19. rujna 2022. godine do 23. prosinca 2022. godine uspostavlja se privremena regulacija prometa na raskrižju Zvonimirova ulica – Ulica Rikarda Benčića, zbog rekonstrukcije raskrižja.

Rekonstrukcija predmetnog raskrižja obuhvaća trasu državne ceste u dužini od oko 400 metara, i trasu Ulice Rikard Benčić u duljini od oko 80 metara. Privremena regulacija prometa  radi izgradnje ceste D403 odvijat će se po fazama radova (u svim fazama su postavljeni obilasci za pješake).

Mole se svi sudionici za poštivanje privremene prometne regulacije.

Uspostava privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova odvija se sukladno prometnom elaboratu izrađenom od tvrtke INTEA d.o.o.,

FAZA IA – zatvaranje krajnjeg južnog prometnog traka u periodu od 19.09.2022. godine do 03.10.2022. godine. Radovi se izvode na krajnjem južnom traku, južnom nogostupu i na zapadnoj strani Ulice R. Benčića

  • Promet iz smjera Krnjevo-Centar grada će biti sveden samo na unutarnju južnu prometnu traku, dok će se promet iz smjera Centar-Krnjevo odvijati na 2  sjeverna traka. Napomena: samo kroz raskrižje će se prometovati u punom profilu prometnice (na 4 prometna traka Zvonimirove ulice).

Faze lb, Ic i Id, faza II i faza III, kojima se promet sužava u oba smjera, na način vođenja prometa krajnjim južnim i krajnjim sjevernim prometnim trakama te u potpunosti zatvaranje za promet nerazvrstane ceste – Ulica Rikarda Benčića, dozvoljava se u periodu od 03.10.2022. godine do 23.12.2022. godine (zatvaranje za promet Ulice Rikarda Benčića predviđeno je u periodu od 10.10.2022. godine do 23.12.2022. godine).

FAZA IB – radovi se izvode na krajnjem južnom traku, južnom nogostupu i na zapadnoj strani Ulice R. Benčića (nasuprot zgrade Novog lista)

  • Promet iz smjera Krnjevo-Centar će biti sveden samo na unutarnju južnu prometnu traku a u zoni raskrižja će se formirati trak za lijevog skretača (u sjevernoj unutarnjoj traci) kako bi vozila mogla skrenuti u Rikarda Benčića
  • promet iz smjera Centar-Krnjevo odvijat će se krajnjim sjevernim trakom

FAZA IC – isto kao u FAZI IB, + ukida se bus stajalište u smjeru Grada prije nailaska na benzinsku crpku (nasuprot zgrade Novog lista)

U FAZI IA, IB I IC –  Promet kroz Rikarda Benčića se odvija jednosmjerno (od Zvonimirove prema Čandekovoj)

FAZA ID – radovi se izvode na južnim prometnim trakama i južnom nogostupu i u punoj širini kolnika Rikarda Benčića (nasuprot zgrade Novog lista). Semafori na raskrižju Zvonimirova- R. Benčića se stavljaju na treptanje (jer nema lijevog skretača)

  • Promet suprotnih smjerova (Krnjevo-Centar se odvija unutarnjim sjevernim prometnim trakom  a Centar-Krnjevo krajnjim sjevernim prometnim trakom). Privoz Rikarda Benčića se zatvara za prometovanje vozila (na području radova)

FAZA II – radovi se izvode na sjevernim trakama Zvonimirove ulice i u punoj širini kolnika Rikarda Benčića (nasuprot zgrade Novog lista)

  • Promet suprotnih smjerova (Krnjevo-Centar se odvija krajnjim južnim prometnim trakom  a Centar-Krnjevo unutarnjim južnim prometnim trakom). Privoz Rikarda Benčića se zatvara za prometovanje vozila (na području radova)

FAZA III –  dok se radovi izvode na sjevernoj strani kolnika Zvonimorove ulice , vrijedi privremena regulacija kao za vrijeme FAZE II

  • dok se izvode radovi na južnoj strani kolnika Zvonimirove ulice, vrijedi privremena regulacija kao u FAZI ID.

Prometna situacija za zatvaranje prometnog traka Krnjevo - Centar