STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. u razdoblju od 1. rujna do 5. listopada 2020. provodi pilot akciju čiji je fokus dizajn jednostavnog prototipa inovativnog proizvoda za kućanstvo.

„Ovo je peta pilot akcija koju provodimo u sklopu projekta SYNERGY. Do sada su hrvatski sudionici bili uspješni te su osvojili vaučere ukupne vrijednosti 12.000,00 EUR. Ovaj put tražimo timove koji će kreirati 3D CAD model inovativnog gadgeta budućnosti”, naglasila je Jana Blažević Marčelja, zamjenica direktora Step Ri-ja.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u pilot akciji „Dizajn i razvoj prototipa proizvoda” su pozvani da se prijave na SCIP platformu koja je kreirana u sklopu projekta, tamo formiraju timove s drugim korisnicima te zajednički kreiraju rješenje. Najbolji radovi prema mišljenju publike mogu osvojiti 30 printani prototip svoje kreacije i vaučere za usluge u vrijednosti od:

  • 1.250,00 € za 1. mjesto
  • 1.000, 00 € za 2. mjesto
  • 750,00 € za 3. mjesto

„Drago nam je što smo sudjelovali u iednoj od pilot akcija koja je bila usmjerena na simulaciju crowdfunding kampanje. Cijeli postupak je bio jednostavan i omogućio nam je da osvojimo nagradu koja nam je pomogla u daljnjem razvoju našeg proizvoda. Pozivamo sve zainteresirane da se svakako uključe i iskoriste ovu priliku”, kazao je lvan Babić, vlasnik poduzeća Tao Tech i branda Nocturiglow.

Javni poziv je otvoren do 5. listopada, a više informacija o načinu sudjelovanja na mrežnim stranicama Znanstveno-tehnologijskog parka.

Projekt SYNERGY je usmjeren na jačanje trenutno nedovoljno razvijenih veza između poduzeća, industrije, istraživačkih centara i kreatora politika u Središnjoj Europi te poticanje suradnje i sinergije među njima. Projekt analizira prethodno financirane i provedene projekte te okuplja institucije koje su sudjelovale u njima, s fokusom na tri perspektivna sektora modernih industrijskih tehnologija: aditivna proizvodnja i 30 printanje, mikro i nanotehnološki procesi i materijali te industrija 4.0. Kroz projekt je uspostavljena crowdfunding i crowdsourcing platforma za potporu inovacijama (Synergic Crowd lnnovation Platform – SCIP) koja je testirana kroz pilot akcije.

Više informacija o projektu SYNERGY.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Svojim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama žele hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaraju i provode projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.