Svi koji žele i u mogućnosti su pomoći osobama u potrebi, bilo da je riječ o starijima ili građanima u nepovoljnoj socijalnoj situaciji, mogu to učiniti i kupnjom namirnica, higijenskih potrepština, paketa za dezinfekciju prostora i osobne zaštitne opreme. Donirani artikli mogu se dostaviti u najbliže društvo Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ poziva da se doniraju točno određeni artikli, poput brašna, ulja, riže, pašte, juhe u vrećici ili pak orašastih plodova. Također, Crveni križ poziva na doniranje higijenskih proizvoda, kao što su sapuni, šamponi, paste i četkice za zube ili pak toaletnog papira, ali i doniranje proizvoda za kuću, od deterdženta za robu do gumenih rukavica.

Pod osobnom zaštitnom opremom Crveni križ navodi potrebu donacije zaštitnih maski, alkoholnog dezinficijensa za ruke ili pak sredstava za dezinfekciju prostora.

Više o artiklima koji se mogu donirati na mrežnim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Donirali artikli mogu se dostaviti u Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, Trg Republike Hrvatske 2/II. Kontaktirati ih se može putem e-maila gdck-rijeka@hi.t-com.hr i crvenikrizrijeka@gmail.com te telefona 051/333-699 i 051/335-380.