U organizaciji Kluba prijatelja Grada Trsata, u nedjelju 5. srpnja 2020. godine, na Trsatu se održava 28. po redu izložba likovnih radova na otvorenom – „Pul Kaštela“. Izložba će biti postavljena tijekom cijelog dana na potezu od Frankopanskog trga i Ulice Petra Zrinskog, do Kaštela i Nugentovog parka.

Svečano otvorenje izložbe bit će u 11:00 sati ispred Marijinog svetišta, a nastupit će Prve riječke mažoretkinje.

Prijave za sudjelovanje na izložbi vrše se u prostoru Hrvatske čitaonice Trsat na dan izložbe, od 8:00 do 11:00 sati.
Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera.
Obzirom da ove godine zbog pandemije koronavirusa nije održana planirana manifestacija Povratak Frankopana, u sklopu izložbe bit će održan i sajam starih zanata, a u Nugentovom parku bit će postavljen srednjovjekovni kamp s radionicama za djecu, inače elementi manifestacije Povratak Frankopana.
Za sve sudionike Klub je osigurao osvježavajuće napitke i kavu, a svi sudionici primit će i priznanja za sudjelovanje na izložbi i biti počašćeni besplatnim ručkom.

Dodjela nagrada uz prigodan program održat će se na prostoru Trsatske gradine u 19.30 sati. Tijekom dodjele nagrada organiziran je i prigodni glazbeni program u kojem će nastupiti Sergio Kovačić na gitari.
Izložba se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske Turističke zajednice, Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content