Do 27. rujna otvoren je likovno-literarni natječaj „O Europi dječjim očima“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija i Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Natječajem „O Europi dječjim očima“ želi se potaknuti djecu na iskazivanje vlastitih misli, osjećaja i želja-poruka o tome u kakvoj Europi žele živjeti, kako vide Europu danas i sutra.

U natječaju mogu sudjelovati djeca i mladi od 5 do 15 godina, koja mogu iskazati svoje poruke na najrazličitije načine – od izreka preko likovnih radova do fotografija.

Radovi se mogu poslati na adresu Društvu „Naša djeca“ Opatija ili osobno u ured DND Opatija do 27. rujna.

Najbolji radovi bit će predstavljeni u brošuri „O Europi dječjim očima“ te na izložbi u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, 6. listopada u 11,30 sati u Galeriji Laurus u Lovranu.

Natječaj je raspisan u okviru projekta „Za dječji glas u Europi“, čiji je cilj povećanje znanja i vještina djece i mladih u Hrvatskoj o Europskoj uniji, njezinim vrijednostima i politikama za aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima na razini Europske unije. Projekt financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.