Izbori za predstavnička tijela i nositelje izvršne vlasti Grada Rijeke održat će se u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine.

Na lokalnim izborima biraju se članovi općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština kao predstavnička tijela tih jedinica i biraju se općinski načelnici, gradonačelnici, župani i njihovi zamjenici kao nositelji izvršne vlasti u gradovima, općinama i županijama.

Nadolazeći redovni lokalni izbori održat će se, u skladu s člankom 7. stavak 1. Zakona o lokalnim izborima („Narodne novine“ broj 144/12 i 121/16), u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine.

Na ovoj poveznici možete pratiti informacije i službene objave vezane uz Lokalne izbore 2017:

Obavijest biračima o pregledu, dopuni i ispravku podataka upisanih u registar birača

Ured državne uprave u PGŽ uputio je biračima Obavijest o tome gdje mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača. To je moguće učiniti do 10. svibnja 2017. pa obavijest pročitajte kako biste se informirali o navedenom.

Objave ministarstva uprave

Ministarstvo uprave uputilo je i dvije Objave biračima.

Jednu o tome da je Vlada RH donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i Odluku o raspisivanju izbora za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike.

I drugu o tome da je Vlada RH donijela Odluku o raspisivanju izbora za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.