Udruga Mavrica i grupa Srdočevih maškara, i ove godine potakli su i organizirali tradicionalno okupljanje maškara na Srdočima.

U četvrtak, 8. veljače 2018. po drugi put održana je u OŠ Srdoči radionica o “tradiciji maškaranja pul Srdoč”.

Skupina-Srdočeve-maškare-radionica-sa-školskom-djecom-

Skupina-Srdočeve-maškare-radionica-sa-školskom-djecom-

Udruga Mavrica sa potporom grupe Srdočevih maškara u sastavu: Srdoč Branko, Sušanj Zdravko, Sušanj Josip, Stolić Aco, Mataija Mladen, Mataija Rajko, Nada Paladin, upoznali su okupljenu djecu sa tradicijskim običajima.

Na pusni pundejak 12.02.2018. godine na polne na šterni u centru starih Srdoča upriličilo se već tradicionalno maškarano okupljanje. Prisutni su kako to običaj nalaže počašćeni hranom i pićem, kuhao se fažol nakon kojeg su se prisutni počastili tradicionalnim kolačima presnacom, fritulama i krafnama. Maškarana grupa Srdočevih maškara otišla je u obilazak naselja i dio ekipe je ostao čekati Zametske maškare i zvončare.

U utorak 13.02.2018. godine, na dan pusta, Srdočeve maškare posjetile su OŠ Srdoči i napravile skupa sa učenicima i malo maškaranog šušura, prisutni su počašćeni fritulama te nastavili već tradicionalni posjet Kastvu, čime završava maškarani program na Srdočima za ovu godinu.

Nada Paladin, za Udrugu Mavrica